Donacija novootvorenom vrtiću „Čarolija“ u Gračacu

Veoma smo srećni što sa Vama možemo da podelimo nove vesti. Udruženje „Biserni osmeh“ doniralo je novootvorenom vrtiću „Čarolija“ u Gračacu, opština Vrnjačka Banja, 25 dušeka od memorijske pene kao i 6 stolova za mališane i sto i 2 stolice za njihove vaspitače.

Pored toga što će roditelji sada u njihovoj neposredno blizini imati mesto gde će moći da ostave svoje mališane dok su na poslu, mi smo se potrudili da boravak njihovih mališana u Vrtiću učinimo udobnim i kvalitetnim.

Spavanje je važan deo zdravog detinjstva. Kvalitetan san je neophodan, a naročito je važan u dečjem uzastu, jer utiče na psihički i fizički razvoj.Mozak se kod dece razvija neverovatno brzo, zato im samo noćni san nije dovoljan.Pored noćnog spavanja, deca do pete godine života, treba da imaju i redovne popodnevne dremke bez kojih se mogu osećati preumorno.. Poznato je da loš i prekratak san može biti uzrok psihofizičkih problema deteta u kasnijim godinama njegovog života.

Zato smatramo da je potrebno ulagati u zdrav i kvalitetan san naših mališana, a mi to radimo obezbeđujući im dušeke od memorijske pene u njihovim vrtićima i predškolskim ustanovama.