Biserni osmeh i Miloš Petrašinović na putu nauke

Sa velikim ponosom i zadovoljstvom, udruženje „Biserni osmeh“ Vam predstavlja braću Petrašinović.
Jedan od njih je Miloša Petrašinović (18), mladi fizičar iz Dublja, opština Trstenik. Miloš je učenik 4. razreda gimnazije „Vuk Karadžić“ a posebnu

ljubav gaji prema matematici i fizici. Kada je matematika u pitanju, Miloš je može pohvaliti osvojenim 3. mestom na državnom takmičenju 2019. godine, 3. nagradom pojedinačno i ekipno na takmičenju Arhimedes 2019. godine, 2. nagradom pojedinačno i ekipno na takmičenju Arhimedes 2018. godine i 3. nagradom pojedinačno i ekipno na takmičenju Arhimedes 2017. godine.

Pored prethodno navedenih postignutih uspeha iz matematike, MIiloš je velike rezultate postigao i na polju fizike i to: 3. mesto na državnom tamičenju 2018. godine, pohvalu na državnom takmičenju 2019. godine, 1. mesto na finalnom takmičenju Turnira Mladih Fizičara 2018. godine, 1. mesto na finalnom takmičenju Turnira mladih fizičara 2019. godine, bronzanu medalju ekipno na Internacionalnom Turniru Mladih Fizičara u Varšavi 2019. godine kao i učećće na Internacionalnom Turniru Mladih Fizičara u Pekingu 2018. godine. Sigurni smo da je ovo tek početak!

Inteligencija, predanost i želja za daljim istraživanjem sveta koji ga okružuje je ono što krasi ovog mladog čoveka, a Biserni osmeh je tu da ga podrži na njegovom putu do cilja!