Udruženje Biserni osmeh dobitnik zahvalnice opštine Trstenik za 2020. godinu

Opština Trstenik, svake godine, na Dan opštine, 15. oktobar, zahvalnicama i priznanjima odlikuje udruženja i građane koji su svojim radom posebno doprineli razvoju opštine.

Udruženje „Biserni osmeh“ dobitnik je ovogodišnje zahvalnice  za „donaciju u opremanje predškolskih ustanova i škola i za pomoć i podršku građanima u borbi protiv pandemije COVID-19“. Zahvalnicu je ispred Udruženja primila koordinatorka Udruženja, Andrijana Lazarević.
Udruženje „Biserni osmeh“ je na teritoriji opštine Trstenik, u proteklih godinu dana uspešno realizovalo pet donatorskih akcija kojima su poboljšani uslovi za boravak i učenje u predškolskim ustanovama i osnovnim školama.
U okviru svojih donatorskih akcija, Udruženje je „PU Biseri“ u Trsteniku doniralo 100 dušeka od memorijske pene i obezbedilo je zaštitnu ogradu na pomenutom objektu. U jednoj od akcija Udruženje je doniralo patike i pribor učenicima OŠ „Kneginja Milica“ u Gornjoj Crnišavi, opština Trstenik. U saradnji sa partnerima iz Austrije, Udruženje je doniralo opštini Trstenik opremu za borbu protiv virusa korona (Covid-19) u vidu zaštitnih rukavica, zaštitnih odela i toplomera, koje je opština dalje dodelila ustanovama i institucijama u gradu kojima je u tom trenutku pomoć bila najpotrebnije. Još jednom, u saradnji sa partnerima iz Austrije, Udruženje je obezbedilo donaciju za četiri područne škole (Stublice, Popuna, Dublje i Brezovica) na teritoriji opštine Trstenik. Donacija se sastojala od televizora, DVD-eva, mobilnih i pokretnih tabli, ormarića, lopti i zaštitnih rukavica.
Udruženje „Biserni osmeh“ nastaviće i dalje da svojim radom doprinosi poboljšanju uslova za boravak i učenje u vrtićima i školama nastojeći da ulganjem u obazovanje ulaže u bolju budućnost za svu našu decu.